Veelgestelde vragen

Op welk apparaat moet ik het spel spelen?

Elke speler moet vanaf een laptop of pc spelen, samen in een teammeeting per team van 4 tot 6 spelers.

Kunnen we het spel ook met zijn allen spelen, met meer dan 6 spelers dus?

Het spel is te spelen met zoveel mensen als je wil, bedrijf met 1000 mensen? Dat is geen probleem, alleen wel onderverdeeld in teams van 4 tot 6 spelers die in een aparte breakout room of online meeting zitten. Je kunt eerst gezellig met zijn allen in een grote meeting beginnen en daarna tijdens het spel opsplitsen in kleinere groepjes.

Het spel is speciaal gemaakt zodat elke speler een unieke rol heeft, hiervan zijn 3 versie: 4 spelers, 5 spelers en 6 spelers. Daarom kan de teamgrootte niet hoger of lager zijn. Bij te weinig spelers in het team missen jullie belangrijke informatie en bij teveel spelers heeft er iemand niks te doen.

Wat heb ik verder nog nodig?

Pen en papier is erg handig bij het ontcijferen van de codes.

Hoe lang hebben we de tijd om het op te lossen?

Er zit geen tijdslimiet aan het spel, gemiddeld duurt het ongeveer 75 minuten.  Maar je kunt zo fanatiek of juist relaxed spelen als je wil. Gezellig met een hapje en een drankje erbij kun je er op je gemak ook langer over doen. Willen jullie het toch binnen een bepaalde tijd doen dan kunnen spelers eventueel hints raadplegen als ze te lang bezig zijn.

Waar kan ik hulp vinden als we vast zitten?

Bij aanvang van het spel vindt je een link naar de hint pagina, deze hoef je natuurlijk niet te gebruiken maar als je echt vast zit kun je hier hulp vinden.

Hoe werkt het?

Alles staat stap voor stap uitgelegd in de spellink die jullie ontvangen na betaling. Jullie gaan met elkaar inbreken in het huis van de kerstman met behulp van informatie uit huisjes van elfen.

1 speler uit het team deelt zijn scherm (het huis van de kerstman) met de rest. Alle andere spelers volgen een link naar verschillende elfenhuisjes waar ze informatie vinden om door te geven aan speler 1, die daarmee de sloten kan openen. Ook speler 1 helpt mee bij het ontrafelen van de codes, deze speler ontvangt namelijk nog een document met aparte informatie die samen met de informatie uit de elfenhuisjes tot de oplossing leidt.

Hoe snel kunnen we spelen?

Als je het bestelformulier op de website invult sturen we je binnen 1 werkdag de factuur, na ontvangst van betaling sturen we je binnen 1 werkdag de link naar het spel. Je zou het spel dus binnen 3 werkdagen kunnen spelen, afhankelijk van hoe snel de factuur betaald wordt. Hou hier dus rekening mee.

Hoe lang is de link naar het spel geldig?

Jouw unieke inlog is 1 keer geldig, na het uitspelen kun je het spel niet nog een keer spelen.

Na aankoop van het spel heb je 1 maand de tijd om het spel te spelen, daarna komt je link te vervallen.

Vanaf welke leeftijd kan ik het spel spelen?
Samen met volwassenen is het spel voor kinderen vanaf 8 jaar goed te spelen. Zonder begeleiding van volwassenen raden we het spel aan vanaf 12 jaar.

Een andere vraag?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier.