Veelgestelde vragen

Op welk apparaat moet ik het spel spelen?

Voor het spel heb je 1 computer nodig (PC/laptop) voor het huis van de Kerstman, deze is niet te spelen op een telefoon. Verder heeft elke speler een smartphone of tablet nodig voor zijn unieke rol in het spel.

Wat heb ik verder nog nodig?

Pen en papier is erg handig bij het ontcijferen van de codes.

Hoe lang hebben we de tijd om het op te lossen?

Er zit geen tijdslimiet aan het spel, gemiddeld duurt het ongeveer 75 minuten.  Maar je kunt zo fanatiek of juist relaxed spelen als je wil. Gezellig met een hapje en een drankje erbij kun je er op je gemak ook langer over doen.

Waar kan ik hulp vinden als we vast zitten?

Bij aanvang van het spel vindt je een link naar de hint pagina, deze hoef je natuurlijk niet te gebruiken maar als je echt vast zit kun je hier hulp vinden.

Met hoeveel mensen kan ik het spel spelen?

We raden 4 tot 6 spelers aan. Maar met minder kan ook, bij de 4 spelers versie moeten er 4 elfenhuisjes doorzocht worden, dat betekent dus een of meerdere spelers meer huisjes moeten bezoeken. Met meer dan 6 spelers delen een of meerdere spelers hun telefoonscherm met een andere speler, dan zijn er namelijk 6 elfenhuisjes om te bezoeken.

Hoe snel na betaling kan ik spelen?

Direct na je betaling ontvang je een mail met je unieke inlogcode en een link naar het spel. Geen mail ontvangen? Check dan ook even je spambox. Je kunt het spel, tot een maand na aankoop spelen wanneer je wilt.

Hoe lang is de link naar het spel geldig?

Jouw unieke inlog is 1 keer geldig, na het uitspelen kun je het spel niet nog een keer spelen.

Na aankoop van het spel heb je 1 maand de tijd om het spel te spelen, daarna komt je link te vervallen.

Vanaf welke leeftijd kan ik het spel spelen?
Samen met volwassenen is het spel voor kinderen vanaf 8 jaar goed te spelen. Zonder begeleiding van volwassenen raden we het spel aan vanaf 12 jaar.

Een andere vraag?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier.